سبحانی: مطالعات قرآنی متأسفانه نتوانسته است جایگاه خود را میان مطالعات دانشگاهی حفظ کند | جهان محتوا

شفقنا- رئیس قطب تعمیق ایمان دینی و مقابله با اختلافات انحرافی در اداره تبلیغات اسلامی گفت: اگر همایش ملی مرجعیت علمی قرآن کریم وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، می توانیم شاهد تحول بزرگی در حوزه علمیه باشیم. حوزه قرآن مطالعات در زمینه تمدن.
به گزارش شفقنا، حجت الاسلام و المسلمین محمدتقی سبحانی، رئیس همایش ملی کمیته علمی قرآن کریم در مراسم رونمایی از پوستر و سایت این همایش با تبریک عید سعید غدیر خم اظهار داشت: این همایش در سال 1380 به پایان رسید. این همایش در واقع بخشی از یک رویداد بزرگ در حوزه قرآن شناسی است و قرآن بزرگترین سرمایه است.
وی افزود: امروز شاهد طرح جدیدی برای تلقی قرآن هستیم که در آن قرآن از منبع معرفت به مرجعی برای تفکر و عمل و پیشبرد یک حرکت اجتماعی و تمدنی تبدیل می شود و همایش در پرسش و فعالیت هایی که در این راستا انجام می شود، فصل جدیدی از حضور قرآن را در عرصه زندگی بشر باز خواهد کرد.
رئیس قطب در تعمیق ایمان دینی و مقابله با اختلافات انحرافی در اداره تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: تفاوت این همایش با سایر همایش های قرآنی را باید در نگاه بانیان، شورای علمی و بانیان آن دید. مهم ترین موضوعی که این همایش را به خود مشغول می کند، حضور جدی در یکی از مهمترین دغدغه های انسان معاصر و محور آن، یعنی حوزه پژوهش علمی با موضوع حضور قرآن کریم در زندگی انسان است.
وی گفت: اگر این همایش وظایف خود را به خوبی انجام دهد، می توانیم شاهد تحول بزرگی در حوزه مطالعات قرآنی و در حوزه تمدن سازی باشیم.
سبحانی نکات و اهداف مهم این همایش را برشمرد و گفت: اولین قدمی که عموم مردم و بانیان این همایش باید بردارند توجه به جایگاه قرآن کریم به عنوان نقطه کانونی و تاثیرگذار در همایش است. زندگی دینی جوامع مسلمان.
وی با اشاره به عدم وجود گفتمان مشترک در جهان اسلام، افزود: جهان بشریت و اسلام در مقابل گفتمان سکولار و مادی مدرنیته باید گفتمان جایگزین قرآن کریم را ایجاد کند که دومین گفتمان است. هدف اصلی. از این کنفرانس
رئیس همایش ملی کمیته علمی قرآن کریم گفت: علاقه مندی به حوزه خلاقیت معرفتی مبتنی بر قرآن سومین هدف از برگزاری همایش شورای علمی قرآن کریم است. یک متأسفانه مطالعات قرآنی نتوانسته جایگاه خود را در بین مطالعات دانشگاهی حفظ کند و این همایش به دنبال ارائه نگاهی نو به مطالعات قرآنی است.
وی گفت: مخاطبان این همایش چند گروه هستند که از آنها دعوت می کنیم در آن حضور پیدا کنند. مخاطبان گروهی از افراد دارای سوابق علمی و پژوهشی در زمینه مطالعات قرآنی هستند.
سبحانی بیان کرد: گروه دوم از مخاطبان همایش افرادی هستند که در حوزه های مختلف علوم نوین مانند علوم انسانی، طبیعی و اسلامی تجربیات علمی خوبی دارند و دسته سوم علاقه مندان به فلسفه علم هستند. و مسائل روش شناسی علم و به سمت سلسله ها و جهت گیری علم حرکت های علمی داشت.
وی با تاکید بر حضور اساتید و پژوهشگران حوزه تمدن شناسی در همایش ارجاع علمی قرآن، گفت: تمرکز ما در اولین همایش بررسی تفاوت ها و نقاط چالش است و امیدواریم با پولی که در اولین همایش جمع آوری می شود، در همایش های آتی مطالعه یکی از دانش ها یا گروه های دانش در سلسله جلسات و بررسی نقش قرآن کریم در آن دانش به صورت عملی.
رئیس همایش ملی کمیته علمی قرآن کریم در خاتمه گفت: مرکز مدیریت سمینارها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دو نهاد اصلی و مهم با همکاری اداره تبلیغات اسلامی هستند. در برگزاری همایش همایش مرجع علمی قرآن کریم. البته گروه ها و مراکز دیگری نیز در برگزاری این همایش همکاری دارند.
در پایان این مراسم از پوستر همایش مرجع علمی قرآن کریم و سایت آن رونمایی شد.
آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات تا 30 ژانویه 1401 و ارسال اصل مقالات تا 31 آوریل 1402 می باشد.
لازم به ذکر است تاریخ برگزاری اولین همایش علمی قرآن کریم خرداد ماه سال 1402 میلادی خواهد بود.