رئیس جمهور: نقش قرارگاهی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید تقویت شود/ قاچاق و واردات بیرویه، خنجری به قلب تولید و اشتغال کشورند | جهان محتوا
به گزارش شفقنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز که صبح امروز برگزار شد، بر لزوم انسجام و هماهنگی بین تمامی نهادهای ذیربط تاکید کرد. مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر نقش ستاد تاکید کرد و آن را تحقق این هماهنگی برشمرد و خاطرنشان کرد: مهم ترین موضوع در مبارزه با قاچاق، بحث هماهنگی است. تقویت نقش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رسیدن به انسجام بسیار مهم است و باید در این مسیر حرکت کنیم.
وی اصلاح ساختارهایی که منجر به وقوع قاچاق کالا می شود را به عنوان محوری در سیاست مبارزه با قاچاق کالا خواستار شد و افزود: دولت سیزدهم همانطور که بارها اعلام شده اراده ای برای رفع حوزه های مفاسد دارد. و روندهایی که باعث حذف کسانی می شود که قاچاق می شوند. تا زمانی که علت را از بین نبریم و فقط با معلول برخورد کنیم، هدف اصلی از بین بردن قاچاق کالا محقق نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه مبارزه با قاچاق کالا باید از مبدا آغاز شود، افزود: باید با اصلاح ساختارهای معیوب، منافع و مزیت های اقتصادی قاچاق از بین برود. وقتی با تقویت سازوکارهای نظارتی و گسترش شفافیت هزینه قاچاق افزایش می یابد، طبیعتاً تمایل به این امر کاهش می یابد.
رئیسی در ادامه سخنان خود، اتخاذ رویکرد پیشگیرانه در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و تاکید بر تقویت عملیات کنترلی در این زمینه را مورد توجه قرار داد و گفت: لازم است سامانه هایی که هم اکنون در این زمینه فعالیت می کنند. مبارزه با قاچاق کالا حوزه قاچاق کالا تکمیل شود یا اصلاح کارکردی شود تا به جای برخورد بعداً به سمت پیشگیری از قاچاق حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت در سیستم های مربوطه چندان مطلوب نیست، افزود: معمولا کندی پیشرفت و رکود در اتمام پروژه ها به دلیل بودجه و تامین مالی است، اما واقعیت این است که بسیاری از اوقات مشکل در پیمانکار است. و کنترل ضعیف مقررات و بازگشت های رسمی. از همین روز باید با بررسی دقیق و رفع نواقص به یک جدول زمانی دقیق برای تکمیل و بهروزرسانی سامانههای مربوط به قاچاق کالا برسیم. امروز کشور در این زمینه زمانی برای تلف کردن ندارد.
رئیس جمهور در بخشی دیگر از سخنان خود موضوع ساماندهی بازارچه های مرزی را اولویت مهم در امر مبارزه با قاچاق عنوان کرد و خاطرنشان کرد: در صورت ساماندهی صحیح بازارچه های مرزی و نظارت بر استانداردها شاهد شکوفایی مرزها خواهیم بود. تجارت و با تقویت معیشت مرزنشینان، زمینه وقوع پدیده هایی مانند کولبری و تلنگی از بین می رود. در عین حال، این کار اثربخشی کنترل دولت را در زمینه تجارت مرزی افزایش می دهد.
وی با تاکید بر مبارزه قاطع و موثر با قاچاق سازمان یافته گفت: در حوزه قاچاق سازمان یافته انسداد منابع مالی از طریق مبارزه موثر با پولشویی در اولویت است و ردیابی و رصد شبکه های مرتبط نیز حائز اهمیت است. در هر دو مرحله، ما به اقدامات اطلاعاتی و امنیتی برای مبارزه موثر نیاز داریم.
رئیس جمهور همچنین به بهبود عملیات و عملکرد پس از کشف کالای قاچاق اشاره کرد و به نقش سازمان اموال در این حوزه پرداخت. آقای رئیسی افزود: حرکت های خوبی از ابتدای دولت در حوزه تملک آغاز شده است و باید ادامه داشته باشد. کالای قاچاق پس از کشف در اسرع وقت شناسایی شده و در انبارها نگهداری نشود.
ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا خواستار تشکیل ستادی فرا نهادی برای کنترل، هماهنگی، هشدار و پیگیری در حوزه مبارزه با قاچاق کالا شد و بر نقش این ستاد تاکید کرد و گفت: اگر این ستاد بتواند نقش خود را ایفا کند. برای مبارزه همه جانبه و مناسب با قاچاق کالا، بی شک شاهد رونق تولید، اشتغال زایی و رونق کسب و کارهای دانش بنیان در کشور خواهیم بود.
رئیس جمهور در پایان اهمیت ترویج کالاهای داخلی و افزایش اعتماد عمومی به تولیدات داخلی را یکی دیگر از گام های مهم در مبارزه با قاچاق دانست و گفت: قاچاق کالا و واردات بی رویه خنجری است که به قلب تولید داخلی می رود. و اشتغال اگر بتوانیم با افزایش مستمر کیفیت تولیدات داخلی و در عین حال کار فرهنگی، تبلیغاتی و رسانه ای گرایش مردم به کالای ایرانی را افزایش دهیم، طبیعی است که جلوی واردات بی رویه گرفته می شود و گام موثری در مبارزه با آن برداشته می شود. قاچاق از کالاها