خزان جنگل های بلوط در تابستان/ تراژدی طبیعت زاگرس – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | جهان محتوا

خبرگزاری مهر ، گروه منطقه – پیگمن اومدی: فرقی نمی کند جوان باشی یا پیر، پیر یا جوان، زن یا مرد، اینجا، اطراف زاگرس و در دل کهگیلووه و بویار احمد، پیوند بلوط به عنوان نمادی برای ایستادن در کنار مردمش پیوندی ناگسستنی است. آ آن را از خوب تا بودن استاز مونته نگرو به دیل، از گانو لری به آبشار دان و از شهنیز به دین من به سمت شرق جریان دارد.
با نگاهی ساده به آمار می توان به اکوسیستم کهگیلویه و بویار احمد به عنوان یکی از غنی ترین استان های گیاهی و جانوری پی برد.
پوشش 1395000 هکتار جنگل
در وسعت یک میلیون و 555 هزار هکتار از استان کوگیلویه و بویراحمد یک میلیون و 395 هزار هکتار جنگل و مرتع وجود دارد که از این میزان 876 هزار هکتار جنگل و 519 هزار هکتار مرتع است.
همچنین این استان یکی از بالاترین سرانه جنگل ها و علفزارهای کشور را داراست.
با وجود این قابلیت ها، این روزها وضعیت بلوط های کهگیلویه و بویراحمد خوب نیست و رنگ زرد نشان دهنده بلای سوختگی «برگ سفید» است.
به دلیل عقب نشینی تدریجی لاروها زمستان گذرانی عبارت است از تشکیل پیله، ظهور حشرات بالغ به تدریج در روزهای متوالی و البته این افراد بالغ جفت گیری می کنند. گرفتن سپس تخم مرغ اندازه کوچک انجام می دهند.
نسل های مختلف با یکدیگر تداخل داشته اند. لاروشفیره و کل حشره روی برگ و خروج تدریجی دیده می شود لاروها زمستان گذرانی در سنین مختلف، مبارزه با این کاهش را دشوار می کند.
تشکیل کمیته بحران برای مقابله با آفات
در حال حاضر فرآیند مبارزه بیولوژیکی نیز انجام شده است اما قدرت حشره کش در برابر حمله شدید آفت نمایش دهید، به جایی نرسید.
کمیته بحران برای مقابله با آفات بلوط با همکاری دستگاه های اجرایی در فرمانداری های زاگرس تشکیل شد که این کمیته ها متعهد به موارد زیر هستند: بودن کاربرد روش های علمی در کمیته گیاه پزشکی سازمان منابع طبیعی
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کمیته بحران برای مقابله با آفات در شهرستان های زاگرس تشکیل شده است.
عباسعلی نوبخت هفته گذشته در بازدید از جنگل های کهگلویا و بویراحمد افزود: کمیته بحران برای مقابله با آفات بلوط با همکاری دستگاه های اجرایی در فرمانداری زاگرس تشکیل شد و این کمیته ها موظف به موارد زیر هستند. بودن روشها، راهحلها و شیوههای علمی را برای کمیته منابع طبیعی در پزشکی گیاهی اعمال کنید.
مرکز بحران کنترل آفات کهگیلویه و بویراحمد نمایش دهید
وی گفت: 2 میلیارد تومان اعتبار برای شروع روند حل افشانه به کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد و طبق برنامه با انجام عملیات اعتباری پلکانی پرداخت می شود.
نوبخت جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد را کانون بحران تهاجم آفات دانست و گفت: 63 هزار هکتار از مساحت 74 هزار هکتاری شهرستان کهگیلویه آلوده به آفات بلوط برگ و شاخساره است و بویر احمد است.
65000 هکتار جنگل آلوده در استان وجود دارد
سرپرست منابع طبیعی شهرستان کوگلویه و بویار احمد نیز از شناسایی 65 هزار هکتار جنگل آلوده در این استان خبر داد و گفت: بودن استکوهگلویه و بهامی در بالای مناطق آلوده به آفت قرار دارند.
سعید جاوید بخت در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آفت تغذیه کننده از برگ بلوط عمدتاً در مناطق گرمسیری یافت می شود و بیماری بلاغ بلوط در مناطق سردسیر و جنگل های بلوط شهرستان گسترش یافته است. بودن است اکثر آنها آسیب دیده اند.
جاوید بخت خول افشانه تداوم، هدفمند و اختصاصی بودن: خشکسالی، نوع سمپاشی، توقف فرآیندهای بیولوژیکی، آلودگی باغات از جمله طغیان آفات در مقیاس بزرگ ضروری تلقی شد. نمایش دهید او در استان است.
جاوید بخت مقابله با آفات بلوط را که از خواران و شاخساره های بزرگ تغذیه می کنند ضروری دانست و بیان کرد: 20 میلیارد تومان برای مبارزه با آفات درختان و تاکید بر اجرای برنامه های مستمر و هدفمند در نظر گرفته شده است.
آنطور که کارشناس، فعال محیط زیست و دبیر اجرایی جنبش زاگرس سبز گفت: پروانه برگ خوار بلوط خسارت زیادی به جنگل های زاگرس وارد کرده است.
امید سجادیان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این نوع مهاجم از اسفند و بهار در جنگل شروع به کار می کند.
وی گفت: این حشره با تغذیه از جوانه بلوط و برگ های آن ظاهر درخت را زرد و فاقد برگ می کند و درخت به مرور ضعیف می شود.
وی با اشاره به اینکه فتوسنتز توسط اندام هایی مانند برگ های دارای برگ سبز انجام می شود، گفت: برگ های سبز فتوسنتز را انجام می دهند و درخت برگ تولید می کند و دوباره به آنها حمله می کند و درخت به تدریج ضعیف می شود و درخت ضعیف در برابر بیماری ها و بیماری ها آسیب پذیر می شود. گونه های مهاجم. .
مرگ دائمی درختان بلوط در صورت عدم کنترل آفت
سجادیان گفت: در صورت عدم کنترل این آفت مخزن به مرگی همیشگی و دردناک برای درخت تبدیل می شود. آوردن و آرام به پایتخت های یک ملت ملی.
دبیر اجرایی جنبش زاگرس سبز گفت: عوامل بیولوژیکی از جمله حشرات، برگ خوار، چوبخوار، قارچ، ویروس و باکتری و عوامل غیر زیستی شامل آب و هوا، باران، آتش سوزی، خشکسالی، تغییرات دما، خاک شرایط و کمبود عناصر غذا در خاک و کاهش رطوبت و فشردگی خاک که به خشک شدن و ضعیف شدن بلوط زاگرس کمک می کند اما باید در نظر گرفت که جنگل یک اکوسیستم زنده است و چیزی به نام آفت نداریم.
سجادیان خاطرنشان کرد: در کشاورزی هدف تولید محصول «به هر قیمتی» است، حتی با مصرف بیش از حد سموم که گاه گونههای مفید را از بین میبرد.
وی با اشاره به اینکه در جنگل اینطور نیست، گفت: ما یک اکوسیستم زنده داریم، این چرخه با تعادل همه عناصر. خود در شرایط عادی نگهداری می شود.
سجادیان تصریح کرد: استفاده از سموم کشاورزی باعث از بین رفتن گونه ها و سایر حشرات مفید می شود، زیرا سم، گونه های مفید را انتخاب نمی کند و اینکه کدام آفت هستند، باعث فروپاشی چرخه اکوسیستم و فاجعه می شود. بیا.
استفاده از سموم کشاورزی باعث از بین رفتن گونه ها و سایر حشرات مفید می شود، زیرا سم حشرات مفید را انتخاب نمی کند و کدام آفت هستند، چرخه اکوسیستم را مختل کرده و منجر به فاجعه می شود. بیا
وی افزود: وقتی بخشی از این چرخه از تعادل خارج می شود، به هر دلیلی این مشکلات پیش می آید.
دبیر اجرایی جنبش زاگرس سبز خاطرنشان کرد: علت شیوع این گونه جانوری نیازمند بررسی است. این ممکن است به دلیل افزایش غذای آن یا ناپدید شدن شکارچی آن، تغییر شرایط آب و هوایی به نفع او یا رقابت گونه ای با آن باشد. ممکن است تحت تأثیر سموم کشاورزی قرار گرفته باشد. او ناپدید شد، چیزی که هنوز مشخص نیست.
سجادیان گفت: در مواجهه با این آفت باید برای مبارزه و حداقل مهار آن برنامه ریزی کرد.
وی بیان کرد: در صورتی که دامنه فعالیت این آفت به مناطق آسیب دیده و مستعد عقب نشینی گسترش یابد، پیامدهای منفی زیادی به همراه خواهد داشت.
سجادیان هشدار داد: هم اکنون این آفت به استان کهگیلویه و بویراحمد خسارت زیادی وارد کرده است و یکی دو مرکز در استان فارس وجود دارد که این آفت در آن وجود دارد. باعث آسیب خود را نشان می دهد و تنها راه کنترل آن استفاده از ابزارها و روش های دوستدار محیط زیست است.
سجادیان بیان کرد: این نوع جذب نور می شود به طوری که می بینیم در بسیاری از مناطق نور روستاها و سکونتگاه های انسانی را به خود جذب می کند و مشکلات زیادی را برای مردم به وجود آورده است.
وی افزود: با توجه به سن این گونه باید از روش های کامپوزیت مختلفی استفاده کرد که هر کدام در مرحله لاروی و پروانه ای روش های مبارزه خاصی را می طلبد.
سجادیان در پایان تصریح کرد: برنامه ریزی های کوتاه مدت برای کنترل و جلوگیری از تکثیر و برنامه ریزی بلندمدت برای محدودسازی این نوع در مناطق هدف ضروری است.
در جنگل های زاگرس به ویژه جنگل های بلوط کهگیلویه و بویراحمد، فارس و مناطق همجوار باید برنامه ای بلند مدت و نه یکباره اجرا شود تا روزهای بلوط زرد منسجم به پایان برسد.