خبر

جزئیات توافقات پولی بانکی ایران و روسیه | جهان محتوا


به گزارش بخش اجتماعی سایت خبری آنها، رئیس کل بانک مرکزی با اعلام جزئیات قراردادهای پولی و بانکی ایران و روسیه گفت: در حال پیگیری قراردادها و اسناد پولی و بانکی با چین، هند و سایر کشورها هستیم.

علی صالح العبادی در یک برنامه تلویزیونی حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه را حدود 4 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: علاوه بر بازگشایی نمادهای معاملاتی روبل و ریال در بازار ارز، بسیاری از ارزهای پولی و بانکی نیز بازگشایی شدند. قراردادهایی بین ایران منعقد شده است. روسیه و برخی از آنها شامل استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری و پرداخت های جزئی بین شهروندان روسی و ایرانی و روش مبادلات مالی بین دو کشور است.

وی افزود: قراردادها و اسکناس های پولی و بانکی با چین، هند و سایر کشورها پیگیری می شود. امروزه نیاز به کاهش استفاده از ارزهای جهانی در معاملات تجاری در مورد بسیاری از کشورها از جمله روسیه و ایران نسبت به گذشته بیشتر شده است.

معامله 13.6 میلیارد دلاری در NEMA

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه 95 درصد معاملات ارزی به صورت حواله انجام می شود، گفت: از ابتدای امسال تاکنون معادل 13.6 میلیارد دلار در سامانه نما معامله شده است که 80 درصد است. نسبت به سال گذشته (7.6 میلیارد دلار) افزایش یافته است. حجم معاملات در بازار ارز توافقی و جزء در این مدت بالغ بر 486 میلیون دلار بوده است.

سلح آبادی با تاکید بر اینکه حجم عرضه در سامانه نما همیشه بیشتر از تقاضا است، گفت: برنامه بانک مرکزی فروش سریع ارزهای دولتی در بازار و جمع آوری ریال از بازار است. در گذشته مشاهده می شد که سکه دولتی خریداری می شد و ریال به دولت داده می شد که باعث افزایش پایه پولی شد.

وی افزود: در سه ماهه نخست امسال رشد خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی 4.1 درصد کاهش یافت که به معنای فروش ارزهای استخراجی است. سال گذشته 57 میلیارد دلار ارز داشتیم که 30 میلیارد دلار آن از طریق سامانه نما تامین شد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: روزانه حدود 200 میلیون دلار در بازار ارز معامله می شود و در بیشتر مواقع عرضه بیش از تقاضا است. نرخ ارز برای سفر نیز با مکانیسم بازار تعیین می شود و نباید به عنوان اجاره در نظر گرفته شود.

صلح آبادی گفت: رشد نقدینگی در سه ماهه نخست امسال 5.6 درصد و رشد پایه پولی 6 درصد در سه ماهه نخست امسال بوده است. خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی در سال جاری منفی 4.1 درصد بوده است.

رشد بدهی بانک ها نزدیک به صفر است

وی افزود: امسال رشد بدهی بانک ها به بانک مرکزی تقریبا به صفر رسیده است. اوراق دولتی خریداری شده توسط بانک مرکزی از بانک ها از 95 هزار میلیارد تومان به 50 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. امسال دولت به جای استقراض از بانک مرکزی، از سپرده های خود استفاده کرد که باعث شد بدهی به بانک مرکزی نداشته باشد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: نقدینگی و کسری بودجه دولت به خوبی مدیریت شده است اما تورم جهانی و اصلاح نظام یارانه ها بر قیمت ها تاثیر گذاشته است.



منبع

تیم جهان محتوا

ما برای خلق محتوایی بدیع، جذاب، جامع و مفید تلاش می کنیم❤.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا