افزایش ۲۰ درصدی تولید برنج و عبور خرید گندم از ۵.۵ میلیون تن – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | جهان محتوا

به گزارش خبرنگار مهر، افزایش 20 درصدی تولید برنج، خرید بیش از 5.5 میلیون تنی گندم، تعیین نشدن قیمت رب گوجه فرنگی و اعتراض مرغداران به شرایط تولید از مهمترین موارد بود. اخبار در کشور حوزه کشاورزی این هفته
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص از افزایش 20 درصدی تولید برنج در کشور خبر داد و گفت: پیش بینی می کنیم تولید برنج بیش از 2 میلیون و 200 هزار تن باشد.
علی رضا مهاجر معاون امور کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با این افزایش تولید می توان بیش از 70 درصد مصرف برنج کشور را از داخل تامین کرد. عرضه او انجام داد
وی افزود: پیش بینی می کنیم بیش از دو میلیون و 200 هزار تن برنج تولید شود که نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است. تولید برنج 400000 تن بیشتر از حد انتظار است.
مهاجر گفت: کشور به حدود 3 میلیون تن برنج نیاز دارد.
خرید گندم از مرز 5.5 میلیون تن گذشت
همچنین رئیس بنیاد ملی گندمکاران وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خرید تضمینی گندم به بیش از 5.5 میلیون تن رسید، گفت: هنوز 25 درصد مطالبات کشاورزان تسویه نشده است و این روند نگران کننده است.
آتا رجوع به الله هاشمی که از دهم تیر می طلبد گندمکاران پرداخت نشده است، گفت: کشاورزان 14 هزار و 400 میلیارد تومان از دولت طلب دارند.
وی ارزش کل گندم خریداری شده تا صبح را 61 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: خرید تضمینی گندم نسبت به مدت مشابه پارسال بین 28 تا 30 درصد رشد داشته است.
الهاشمی افزود: پیش بینی می شود میزان تولید گندم به آن برسد سال جاری به حدود 10 میلیون تن می رسد.
وی با اشاره به اینکه برآورد می شود بتوانیم حدود 6.8 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کنیم، گفت: البته این در صورتی است که دولت بتواند برای پرداخت مطالبات اقدام کند.
الهاشمی تصریح کرد: در حال حاضر روند پرداخت مطالبات نگران کننده است و قرار بود ظرف یک هفته پس از تحویل گندم مطالبات پرداخت شود اما اکنون بین 25 تا 30 روز زمان می برد.
اعتراض مرغداران به شرایط تولید
یکی دیگر از خبرهای مهم در حوزه کشاورزی در این هفته گلایه مرغداران از شرایط تولید است که در این رابطه حبیب اسدالله نژاد مدیرعامل اتحادیه سراسری گوشت کاران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره دلایل این امر گفت: . قیمت پایین مرغ در بازار طی روزهای اخیر گفت: تقاضای کم و مازاد تولید و همین انتظار را داشتیم که بدون ایجاد زیرساخت، نظام حمایتی را اصلاح کنیم. و کاهش می یابد تولید بر اساس نیاز بازار، مرغوبیت واحدهای مرغداری از جمله واحدهای مرغ گوشتی و واحدهای مرغ مادر را به همراه نداشته است. متاسفانه تمام سناریوهای مورد انتظار رخ می دهد.
این فعال صنفی افزود: به طوری که بسیاری از جوجه های تولیدی جذب بازار نمی شوند و بازار جذابیت جذب جوجه های تولیدی را ندارد ضمن اینکه عملکرد شرکت پشتیبانی امور دام در جذب مرغ مازاد نیز است. با ناامیدی فعال
وی افزود: در این راستا تعداد زیادی جوجه بدون رعایت موازین و پروتکل های بهداشتی در روستاها توزیع می شود و قسمت زیادی از آنها به مرغ تبدیل نمی شود اما قیمت مرغ در بازار هنوز به قیمت کامل نرسیده است. تولیدکنندگان متحمل ضررهای سنگین و در عین حال با انگیزه و شجاعت کافی برای مرغ هستند اندازه کوچک با توجه به شرایط موجود و غیرمنطقی بودن قیمت بازار و قیمت مصوب، هشداری برای دولت است.
اسدالله نژاد با انتقاد از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه گفت: شرکت پشتیبانی امور دام مرغ منجمد را با قیمت کیلویی حدود 55 هزار تومان جمع آوری می کند. بیاورید می گوید قیمت زنده آن حدود 35 هزار تومان است در حالی که ستاد امنیت غذایی جهاد کشاورزی قیمت مرغ زنده را 49 هزار تومان تعیین کرده است و این ظلم بزرگی به حق تولید است و با روحیه حمایت از تولید همخوانی ندارد.
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: به نظر می رسد هر کسب و کار و سیستمی یک شغل نمایش دهید در راستای حذف واحدهای مرغداری و باز شدن راه برای واردات است.
اسدالله نژاد در بخشی دیگر از سخنان خود به قدمت برخی واحدهای مرغداری به 4 ماه قبل از رژیم اشاره کرد. بازار آنها ورودی را خریداری کرده اند، اما ورودی هنوز به آنها تحویل داده نشده است.
وی افزود: همچنین فرض بر این بود که واحدهایی که تا 31 اردیبهشت ماه جوجه باشند. اندازه کوچک آنها ورودی ارز ترجیحی دریافت کردند، اما بسیاری از مرغدارانی که از 15 ژانویه 1400 مرغ دارند اندازه کوچک آنها نتوانستند نهاده ها را با ارز ترجیحی دریافت کنند و برخورد منفی وزارت جهاد در این زمینه مورد انتقاد مرغداران است.
انتقاد از عملکرد ستاد تنظیم بازار در تعیین قیمت رب گوجه فرنگی
در نهایت محمد مختاریانی از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارخانجات کنسرو ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره موضع اخیر در تعیین قیمت رب گوجه فرنگی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی هفته گذشته طی نامه ای به سازمان حمایت اعلام کرد. که با توجه به افزایش هزینه های تولید، قیمت این محصول 45 هزار تومان است.
وی افزود: پس از تایید سازمان حمایت، موضوع در ستاد تنظیم بازار مطرح شد اما متاسفانه ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت رب گوجه فرنگی موافقت نکرد.
مخیتاریانی با انتقاد از سیاست های دولت و قیمت گذاری دستوری کنسروها و رب گوجه فرنگی گفت: رب گوجه فرنگی هیچ گاه مشمول قیمت گذاری تکلیفی نشده است و سرانه مصرف در کشور بین 4 تا 5 کیلوگرم است بنابراین نیازی به تنظیم بازار نیست. ریاست ستاد آن بر عهده معاون اول رئیس جمهور در حوزه ورود و تصمیم می باشد گرفتن آهسته. تدریجی
وی با اشاره به لزوم اعطای اختیارات کامل به وزارتخانه های ذیربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی حتی در صورت تصمیم برای افزایش قیمت محصول، این امر محقق می شود و افزود: در چنین شرایطی سازمان بازار ستاد به مهم ترین امور رسیدگی می کند و آنها را حل می کند. متاسفانه این روش تصمیم گیری گرفتن ساختارها را به هم زد و به جای حل مشکل، هرج و مرج را گسترش داد.
یک فعال خصوصی در حال انتقاد از سیاست نمایش دهید وی درباره قیمت گذاری مواد غذایی گفت: بیش از سه ماه است که تولیدکنندگان برای تعیین قیمت رب گوجه فرنگی با مشکل مواجه شده اند.
مختاریانی با اشاره به اینکه بسیاری از کارخانه ها خطوط تولید خود را متوقف کرده اند، گفت: معاون وزیر جهاد کشاورزی و فرمانده ستاد امنیت غذایی کارخانجات چندی پیش اعلام کردند که مسئولیت خود را برای جلوگیری از کمبود رب گوجه فرنگی در کشور بر عهده می گیرد. . افزایش 12 درصدی قیمت رب گوجهفرنگی که هماکنون منجر به سنگین شدن پروندههای حقوقی بسیاری از شرکتها و عدم پاسخگویی به آن شده است. همزمان و از اواخر سال گذشته پیگیر اصلاح قیمت رب گوجه فرنگی هستیم.
به گفته این فعال بخش خصوصی، قیمت قوطی و گوجه فرنگی نسبت به سال گذشته بیش از 50 درصد و حقوق 57 درصد افزایش یافته است.
او ذکر کرد که در چنین شرایطی چگونه می تواند قیمت پروردگار س ثابت نگه دارید؟
مختاریانی اضافه کرد: در سه ماهی که دولت وارد بازار رپ شده است، اختلالات گسترده ای در این بازار ایجاد کرده و اکنون علاوه بر افزایش هزینه مصرف کنندگان رپ. مایو عقل هم کم است.
وی با بیان اینکه برای حمایت از مصرف کننده نباید تولید را سرکوب کرد، گفت: نظارت دولت باید بر کالاهای اساسی و قدرت مسلط مردم باشد ضمن اینکه دولت باید پارامترهای کلان اقتصادی از جمله بهبود کسب و کار را در نظر بگیرد. محیط زیست: زمان صرف شده برای تخصیص کالایی مانند چسب، دولت را از تجارت مهمتر دور می کند.
مخیتاریانی با اشاره به اینکه دولت باید قدرت خرید شهروندان را افزایش دهد خاطرنشان کرد: این امر با مشورت کارشناسان اقتصادی و صاحب نظر در این زمینه امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: در صورت ادامه روند فعلی، بسیاری از تولیدکنندگان از چرخه تولید خارج می شوند و به کارهایی مانند دلالی روی می آورند، بنابراین نباید شرایط به گونه ای باشد که چرخ های تولید در کشور بخوابد.