افزایش بهرهوری باید در شیوه استخراج روغن زیتون مورد توجه باشد – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | جهان محتوا

به گزارش خبرگزاری مهر، ماجد خسنود در نخستین نشست میز توسعه صادرات محصولات زیتون کشور که به میزبانی اتاق زنجان برگزار شد، بر لزوم شفاف سازی اطلاعات خود در راستای تولید و تولید زیتون تاکید کرد. برای رفع نواقص در کار مهم است.
وی بر لزوم افزایش بهره وری در تولید زیتون و توجه به کیفیت در تولید آن برای حضور و رقابت در بازارهای جهانی تاکید کرد و گفت: دفتر توسعه فرآورده های ملی زیتون می تواند موضوع افزایش بهره وری را در دستور کار خود قرار دهد و پس از آن که
مشاور عالی استاندار زنجان با بیان اینکه دفتر توسعه صادرات می تواند با تشکیل کمیته تخصصی روغن و کنسرو مسائل را به صورت تخصصی پیگیری کند تا به نتایج موثری دست یابد، خاطرنشان کرد: قیمت محصول زیتون باید کاهش یابد. تا بتوانیم در بازارهای جهانی با موفقیت رقابت کنیم.. حضور داشته باشیم
خانود با بیان اینکه در روش استحصال روغن زیتون باید به سمت افزایش بهره وری حرکت کنیم، گفت: کیفیت تولید و بهره وری از اهمیت بالایی برخوردار است.
همچنین امیرعلی مصیبی، معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به راه اندازی دفاتر ملی و منطقه ای از چندین سال پیش در سازمان توسعه تجارت ایران با هدف تفویض اختیارات به استان ها، گفت: وی گفت: استان زنجان علیرغم درخواست استان قزوین موفق شد. اداره توسعه صادرات فرآورده های زیتون را در اختیار بگیرد که باید با چیدمانی منسجم در راستای تولید و صادرات این محصول گام بردارد.
عبدالله جعفری معاون سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به آمار تولید زیتون در استان زنجان و کشور، مصرف زیتون را در بخش های مختلف کشور ذکر کرد و گفت: میزان تولید زیتون در استان زنجان و کشور تولید و مصرف این محصول در کشور به یکدیگر نزدیک است و مازاد تولید برای صادرات وجود ندارد بنابراین باید به سمت افزایش تولید حرکت کنیم.
همچنین رئیس کمیته کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به حضور دفاتر مختلف توسعه صادرات محصولات در سازمان توسعه تجارت که به استانها تفویض شدهاند، گفت: اگرچه استانهای مختلف خواستار توسعه صادرات بودند. محصول زیتون کشور است، اما استان زنجان به عنوان استانداری به عنوان پیشرو در توسعه ملی محصول زیتون انتخاب شد.
رنگ رونا با اشاره به اینکه میزان تولید و مصرف فرآورده های زیتون در کشور تقریباً یکسان است، گفت: در این راستا برنامه ریزی برای افزایش تولید در آینده بسیار ضروری است.
وی با اشاره به رایزنی های انجام شده با تجار، صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرآورده های زیتون در کشورهای ترکیه، یونان و اسپانیا بیان کرد: این سه کشور بزرگترین تولید کننده زیتون در جهان هستند و صادرات بسیار بالایی دارند.
نماینده مجلس نمایندگان در اتاق بازرگانی معادن و کشت و صنعت ایران ادامه داد: بهره مندی از تجربیات این کشورها در تولید و صادرات، تعدیل روش، اصلاح الگوی برداشت، حرکت از تولید سنتی به تولید صنعتی، کنسروسازی. و استخراج نفت از جمله کارهایی است که باید در آینده انجام شود که برای افزایش تولید صادرات کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
رنگ رونا خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه در کشور مازاد تولید زیتون وجود ندارد، صادراتی هم وجود ندارد، بنابراین باید برای افزایش سطح زیر کشت با الگوی کشاورزی و اصلاح ارقام و تولید برنامه ریزی شود. روش ها به ویژه در بخش کنسرو و روغن کشی و در نهایت برنامه ریزی برای حضور در بازارهای جهانی.
وی بر لزوم گام برداشتن مرحله ای و با برنامه ریزی منسجم برای افزایش تولید و در نهایت صادرات محصولات زیتون تاکید کرد و گفت: در این راستا می توان با هر سازمان و نهاد مرتبط با تولید و اصلاح روش تولید تعامل کرد. . کارآمد باشد و باید به سمت پرکردن انرژی خالی در صنایع تولید فرآورده های زیتون حرکت کرد.