خبر

افزایش ابتلا به سرطان در عراق و ناتوانی دولت در تامین لوازم پزشکی و داروهای خاص بیماران


شفقنا-افزایش شمار مبتلایان به بیماری سرطان در عراق با ناتوانی در تامین دستگاه‌ها و لوازم پزشکی و داروهای خاص این بیماران و ناکافی بودن مراکز درمانی مجهز همراه شده است؛ امری که مشکلات بی‌شماری را برای بیماران سرطانی به وجود آورده و آنها را ناچار به مراجعه به بیمارستان‌های خصوصی و یا سفر درمانی به خارج از کشور کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العالم الجدید، «احمد الجعیفری»، بیمار عراقی مبتلا به سرطان پوست از 15 سال پیش اظهار داشت: به دلیل بی‌توجهی دولت ما در وضعیت دشواری قرار داریم و احساس ناامیدی می کنیم.

الجعیفری درباره هزینه درمانی خود گفت: من به خاطر هزینه درمان خودم به نهادهای دولتی مربوطه مراجعه کردم اما به من گفتند که قادر به پرداخت مبلغی نیستند، در آن هنگام احساس ناامیدی عمیقی کردم.

وی تاکید کرد: در عراق هیچ حمایتی از بیماران سرطانی وجود ندارد، اکثر داروها موجود نیست و دولت هیچ کمکی به ما نمی کند.

الجعیفری افزود: من عراق را ترک کرده و برای انجام عملیات جراحی به ترکیه رفتم اما داستان تنها محدود به من نیست، هزاران بیماران همین گرفتاری و مشکل را متحمل شده و می شوند از جمله هدی علی تاکید کرد که در بیمارستان خصوصی در عراق شیمی درمانی شدم اما بار دوم منجر به بروز آسیب در بازوی من شد.
در همین رابطه، «سیف البدر»، سخنگوی وزارت بهداشت عراق اظهار داشت: میانگین ابتلای سالانه به بیماری سرطان در عراق 2500 مورد است که 20 درصد از آن مربوط به سرطان سینه است.

در این میان، استان بصره بالاترین آمار ابتلا به سرطان را در سال های 2015 میلادی تا 2017 داشته به طوری که ماهانه حدود 400 مورد ابتلا به سرطان در این استان ثبت شده است اما در سال 2018 میلادی این رقم 200 درصد افزایش یافت.

البدر در ادامه به العالم الجدید گفت: داروی بیماران سرطانی فراهم است اما شمار بیماران زیاد است و این امر در دستیابی به دارو مشکلاتی را به وجود آورده است و همانطور که همه می دانند بیماران سرطانی در هر لحظه از زندگی خود با درد و رنج همراه همراه هستند.

وی گفت: بیماران سرطانی نیازمند دستگاه‌های جدید و داروهای خاصی هستند که تامین آن برعهده وزارت بهداشت است اما گاهی شاهد خرابی دستگاه ها هستیم که زمان مراجعه بیماران را به هم می زند، همچنین داروهایی وجود دارد که دقیقا نمی دانم که آیا در انبارها به پایان رسیده است یا اصلا موجود نیست لذا بیماران ناچار به مراجعه به داروخانه‌های خصوصی و یا سفر درمانی به خارج از کشور می شوند.

از سوی دیگر، «معن محمد»، پزشک متخصص جراحی غدد و سرطان دلایل افزایش شمار مبتلایان به سرطان را آلودگی هوا در نتیجه افزایش جمعیت و وسایل نقلیه تولیدکننده آلاینده‌ها و آلودگی آب و غذا دانست که عامل وراثث هم در این میان دخیل است.

محمد به العالم الجدید گفت: غده‌های سرطانی در نتیجه رشد غیر طبیعی و سریع سلول‌ها ایجاد می شود و جسم قدرت خود در کنترل رشد و مرگ سلول ها را از دست می دهد.

وی درباره شمار مشخص بیماران سرطانی گفت: من نمی توانم رقم مشخصی از تعدادد بیماران بدهم اما شمار آنها بسیار زیاد است.

دیوان نظارت مالی در نوامبر سال 2018 میلادی گزارشی درباره ارزیابی عملکرد وزارت بهداشت در تامین لوازم مورد نیاز برای تشخیص زودهنگام بیماری سرطان منتشر کرد که در آن به افزایش میانگین ابتلا به سرطان و نبود دستگاه‌های لازم برای تشخیص زودهنگام آن و جلوگیری از موارد فوتی اشاره شده است.

معن محمد در ادامه گفت: اغلب بیماران ترجیح می دهند در بیمارستان‌های خصوصی بستری شوند زیرا در بیمارستان های دولتی امکاناتی اختصاصی وجود ندارد و چند بیمار در یک اتاق خوابینده و از یک حمام استفاده می کنند.

وی در پایان با اشاره به کمبود دستگاه‌ها در بیمارستان‌های دولتی اظهار داشت: شمار بیماران بسیار زیاد است باید دستکم نیمی از آنها به بیمارستان‌های خصوصی یا به خارج از کشور مراجعه کنند.

در همین ارتباط، دکتر «اکتفاء الحسناوی»، عضو پیشین کمیسیون بهداشت مجلس عراق، گفت که وزارت آموزش عالی عراق اداره تازه ای به نام اداره «پسماند شیمیایی» راه اندازی کرده که مسئولیت آن مدیریت مواد آلوده به تشعشعات شیمیایی و پسماندهای نفتی و طبی است.

او نسبت به دفن پسماندهای آلوده در چند استان عراق هشدار داد و گفت که 18 منطقه در عراق وجود دارد که به احتمال قوی آلوده به تشعشعات هستند.

پیش از این سندی از علوم عراق منتشر شده بود که نشان می داد این وزارتخانه تصمیم دارد پسماندهای آلوده در کارخانه آهن و فلزات در بصره را به منطقه صحرایی در استان انبار منتقل و در آنجا آنها را نابود کند.

در پی انتشار این سند، حکومت محلی استان انبار ورود این محموله به حوزه استحفاظی این استان را ممنوع کرد.

استفاده ارتش امریکا از سلاح های آلوده به مواد رادیواکتیو در جنگ 1991 علیه رژیم بعث باعث بالا رفتن آمار ابتلا به سرطان در عراق شد.

این خبر را در العالم الجدید ببینید.



Source link

تیم جهان محتوا

ما برای خلق محتوایی بدیع، جذاب، جامع و مفید تلاش می کنیم❤.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا