خبر

استفاده از روش تنبیه و تشویق برای ارتقای کیفیت نان در نانوایی‌ها – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار مهر، حجت بیرانوند روز یکشنبه در جلسه شورای آرد و نان شهرستان پلدختر نان را مهم‌ترین کالا در امنیت غذایی دانست و اظهار داشت: بهبود کیفیت نان یکی از مطالبات مردم است و هر دستگاهی موظف است متناسب با مسئولیت خود باید در تحول در حوزه آرد و نان ورود پیدا کند.

استفاده از روش تنبیه و تشویق برای نانوایی‌ها

وی گفت: بر این اساس کمیته‌ای در استان لرستان تحت عنوان کمیته ارتقا کیفیت نان در سه بخش تولید، تجهیزاتی که استفاده می‌شود و نیروی انسانی تشکیل شده و از ابتدا تا انتها دستگاه‌های مختلف در امر بهبود کیفیت نان دخالت دارند.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی لرستان افزود: طی چهار ماه جلسه کارگروه آرد و نان در استان با حضور کارشناسان ذی ربط تشکیل می‌شود و مصوباتی به عنوان نقشه راه بهبود کیفیت نان به کل فرمانداران ابلاغ شده که باید عملیاتی شوند و دستگاه‌های مربوطه تکالیف مشخص شده را در این رابطه انجام دهند.

بیرانوند یادآور شد: ۲۲ گام برای ارتقا کیفیت نان طراحی شده که وظایف دستگاه‌های مختلف مشخص و در جلسه‌های بعدی آرد و نان باید گزارشی از عملکرد آنها ارائه داده شود.

وی افزود: برای هم افزایی و استفاده کافی از امکانات و ظرفیت‌ها و تجهیزات نیاز به تشکیل تیم‌های مشترک برای هماهنگی دستگاه‌ها است.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی لرستان گفت: نخستین محور در دستور کار کارگروه آرد و نان، رتبه بندی نانوایی‌ها است که به شهرستان‌ها ابلاغ شده تا مشکل اصلی نانوایی مورد نظر مشخص و اصل تنبیه و تشویق به خوبی معلوم و جهت ارتقا کیفیت نان به خوبی اعمال شود.

بیرانوند افزود: بهترین ابزار و اهرم در ارتباط با نقشه راه برای ارتقا کیفیت نان در شرایط فعلی سهمیه آرد نانوایی‌ها است و به فرض مثال نانوایی که در رتبه یک قرار گیرد جهت ارتقا انگیزه از دید خود و دیگران، تشویق و بالعکس کسی که در رتبه پایین‌تر است برای رفع نواقص و بهبود کیفیت تنبیه شود.

نصف بیشتر نانوایی‌ها به کار خود اشراف ندارند

وی بر اعمال مصوبات جلسه‌های آرد و نان تاکید کرد و یادآور شد: نباید منافع نانوا را بر نان ترجیح داد چرا که کیفیت نان با سلامت عموم مردم در ارتباط بوده و اولویت است.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی لرستان افزود: استانداردها و وظایف افراد و نانواها در نقشه راه مشخص شده و باید به صورت مستمر و کاربردی اجرا شود و قابل پیگیری باشد.

بیرانوند گفت: آموزش‌ها در مرکز استان به عنوان پایلوت به صورت میدانی در حال انجام است در حالی که پیش از این آموزش‌ها در مرکز فنی و حرفه‌ای به صورت نظری انجام می‌شد و گواهی بدون آگاهی از فنون کار صادر می‌شد که کاربردی نبود.

وی افزود: بنا بر این از نانواهای با تجربه و دارای تعهد که دارای معروفیت هستند به عنوان مربی استفاده می‌شد و از مربی‌های دستگاه‌های مختلف نیز استفاده می‌شود و این رویه در مرکز استان به صورت مستمر در نانوایی‌ها در حال اجر است و ایرادها و نواقص کار در سطح نانوایی‌ها مشخص و آموزش‌های لازم ارائه می‌شود.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی لرستان، مشکل اصلی نانوایی‌ها را عدم آموزش لازم دانست و یادآور شد: دو هزار و ۵۴ نانوایی در سطح استان لرستان وجود دارد که نصف بیشتر آنها به کار خود اشراف ندارند و ۵۰ درصد متولی، متصدی و صاحب پروانه خانم‌ها هستند که در محل کار خود حضور ندارند.

بیرانوند افزود: متأسفانه در بحث صدور پروانه‌ها خارج از چارچوب عمل شده و امتیاز به افراد داده شده که تخصصی در این حوزه ندارند، بنا بر این باید روی نیروی انسانی در حوزه نانوایی‌ها بیشتر کار شود.

وی گفت: نانوایی یک صنف شبه دولتی و با سایر صنوف متفاوت است که کار و فعالیت آن باید زیر نظر دستگاه‌های متولی باشد و هیچ نانوایی نمی‌تواند به طور مثال زمان فعالیت خود را به دلخواه تغییر دهد زیرا چارچوب و محدودیت‌های خاص خود را دارد.

مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی لرستان افزود: بنا بر این بر اساس نقشه راه هر واحد نانوایی با شرایط و استانداردهای تعریف شده همخوانی داشته باشد مورد حمایت دولت قرار گرفته و سهمیه اضافی دریافت می‌کند اما واحدی که شرایط آن با استانداردها مغایرت‌دارد به جهت اولویت سلامت مردم از گردنه خارج می‌شود.

بیرانوند یادآور شد: انتظار می‌رود دستگاه‌های نظارتی در شهرستان بر اساس شرح وظایف خود در قالب تیم‌های مشترک گزارش عملکرد خود را به طور شفاف ارائه دهند.



Source link

تیم جهان محتوا

ما برای خلق محتوایی بدیع، جذاب، جامع و مفید تلاش می کنیم❤.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا