خبر

اتیوپی: از فردا تولید برق از سد النهضه را آغاز می‌کنیم


شفقنا-اتیوپی از فردا یکشنبه تولید برق از سد بزرگ النهضه بر روی رود نیل آبی را آغاز خواهد کرد؛ امری که مرحله‌ای مهم در این پروژه جنجالی به شمار می رود.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از العربی الجدید، سد النهضه که بزرگترین پروژه تولید برق در افریقا به شمار می‌رود ساخت آن در سال 2011 میلادی توسط اتیوپی آغاز شد.

در همین رابطه، یک مسئول دولت اتیوپی گفت: از فردا یکشنبه عملیات تولید برق از سد النهضه کلید خواهد خورد.

در این میان، دو کشور حوزه آبریز رود نیل یعنی مصر و سودان نسبت به پیامدهای آتی این سد بر امنیت آبی خود نگران هستند، این در حالی است که آدیس آبابا تاکید دارد که هدف از ساخت این سد، کنترل سیلاب‌ها، تولید برق و دستیابی به توسعه است.

تاکنون قاهره و یا خارطوم که از اتیوپی می خواهند توافقنامه قانونی و الزام‌آوری درباره آبگیری و راه انداری سد النهضه امضا کند، واکنشی به این خبر نداشته اند.

سه کشور تاکنون چندین دور مذاکرات برای دستیابی به توافق مشترک برگزار کرده اند اما نتیجه ای در برنداشته است.

اتیوپی برای ساخت سد النهضه 4.2 میلیارد دلار هزینه کرده است و به دنبال تولید بیش از 5000 مگاوات برق از این سد است که دو برابر تولید کنونی برق این کشور است.

مصر در تامین ۹۰ درصد از آب شرب خود به رود نیل وابسته است و هرگونه کاهش حقابه این کشور از نیل، آثار اجتماعی و اقتصادی ویرانگری بر مصر خواهد داشت، این در حالی است که آدیس‌آبابا تصریح دارد که سد النهضه با سرمایه‌گذاری ۴.۶ میلیارد دلاری در تبدیل این کشور به قطب انرژی منطقه نقش‌آفرین است و می‌تواند علاوه بر درآمدزایی به فقرزدایی در این کشور منجر شود.

در این میان، اختلافات سه کشور بر سر مقدار آب رهاسازی شده از سوی اتیوپی در صورت بروز کم‌آبی متمرکز است، با عملیاتی شدن این سد، اتیوپی می‌تواند به بزرگترین کشور صادر کننده برق در آفریقا با تولید ۶۰۰۰ مگاوات برق تبدیل شود.

سد النهضه بر روی رود نیل آبی در کشور اتیوپی و در ۴۰ کیلومتری مرز سودان قرار دارد، این سد با ۱۴۵ متر ارتفاع و طول ۱۸۰۰ متر و با گنجایش ۷۴ میلیارد متر مکعب، بزرگترین سد آبی برقی آفریقا و دهمین سد بزرگ جهان است.

اتیوپی و سودان در این میان منافع خود را دارند. سد النهضه در ۲۰ کیلومتری سودان واقع شده و این کشور زیان آبی قابل توجهی نمی‌بیند بلکه برای جبران کمبود برق خود به ساخت این سد نیز امید دارد. اما مصر نگران پایین آمدن سهم آب خود است؛ آبی که آن را برای شرب، زراعت و صنعت به کار می‌گیرد.

این خبر را در العربی الجدید ببینید.



Source link

تیم جهان محتوا

ما برای خلق محتوایی بدیع، جذاب، جامع و مفید تلاش می کنیم❤.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا