خبر

ابعاد فاجعه حقوق بشری در یمن از دریچه آمار – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | جهان محتوا


راخبرگزاری مهر، گروه بین بین المللی: از 6 آوریل 2014 (26 مارس 2015) که عملیات طوفان قاطع با تشکیل ائتلاف عربی – آمریکایی و حمله به یمن آغاز شد، این کشور فقیر منطقه یکی از بدترین بحران ها بوده است. حتی امروز که هشت سال از آغاز بحران می گذرد، حقوق بشر در جهان در حال آزمایش است.

اگرچه بازیگران ائتلاف نتوانستند به اهداف خود دست یابند، اما نتیجه این حملات و اشغال یک فاجعه انسانی بود که جهان به ندرت شاهد آن بوده است.

چندین توافق آتش بس که از 13 آوریل 1401 (2 آوریل 2022) برقرار شده و چندین بار تمدید شده است نیز بی فایده بوده است. به عنوان مثال اتاق عملیات ارتش یمن و کمیته های مردمی در استان حدیده روز دوشنبه 31 اسفندماه اعلام شد که نیروهای ائتلاف متجاوز سعودی طی ساعات گذشته 134 بار آتش بس در یمن را نقض کرده اند که 19 مورد از آنها با توپخانه بوده است. آه تو و 110 مورد دیگر تیراندازی بوده است.

نگاهی آماری به فاجعه حقوق بشر در یمن

همانطور که قبلا اشاره شد، از ابتدای تجاوزات عربستان سعودی و امارات به یمن، این کشور شاهد یکی از بدترین بحران های حقوق بشری در جهان بوده است.

یمن با چالش های اساسی حقوق بشر از جمله محاصره اقتصادی تحمیل شده توسط عربستان سعودی و گسترش قحطی، تخریب مراکز بهداشتی توسط جنگنده های ائتلاف سعودی، شیوع بیماری های واگیردار، تخریب مدارس و مراکز آموزشی و محرومیت از دانش آموزان. از آموزش و پرورش

علاوه بر این، دستگیری و شکنجه فعالان رسانه ای توسط نیروهای تحت حمایت ائتلاف، دستگیری خودسرانه فعالان سیاسی، بازداشت آنها در زندان های مخفی و بدرفتاری با زنان و دختران آواره توسط گروه های سلفی تنها بخشی از این بدبختی است. در یمن جنگ زده

ابعاد فاجعه حقوق بشر در یمن از منظر آمار

مرکز تحقیقات «عین الجنونیه» اردیبهشت ماه سال جاری از تخریب زیرساخت های یمن طی 2600 روز گذشته خبر داد و نوشت: در این مدت 590 هزار و 770 خانه، 182 ساختمان دانشگاه، 1622 مسجد، 376 ساختمان و تأسیسات گردشگری، 413 مورد. 1216 مرکز آموزشی و 139 زمین ورزشی، 254 مکان تاریخی، 60 مرکز رسانه ای و 9799 زمین کشاورزی.

15 فرودگاه، 16 بندر دریایی، 342 نیروگاه، 6827 پل و جاده، 614 مرکز اینترنتی، 8152000 منبع ذخیره آب و 952000 درب ساختمان های دولتی نیز هدف قرار گرفتند.

بر اساس آمار این مرکز تحقیقاتی، 405 کارخانه، 384 مخزن سوخت، 11952 واحد تجاری، 434 مرغداری و دامداری، 9868 خودرو، 971 کامیون مواد غذایی، 698 بازار، 482 قایق ماهیگیری، 1200 انبار مواد غذایی و 42 جایگاه وجود دارد. حمله کرد.

چند روز پیش گزارش صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در یمن تصویر وحشتناک تری از این فاجعه را به تصویر کشید و در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که بیش از دو میلیون کودک در این کشور از سوء تغذیه حاد رنج می برند و نیاز به درمان دارند. .

ماموریت یونیسف در یمن افزود: با توجه به اینکه 2.2 میلیون کودک از سوءتغذیه رنج می برند و بیش از 540 هزار کودک از سوء تغذیه حاد رنج می برند، باید برای ارائه خدمات و حمایت های پزشکی لازم به آنها فورا اقدام کنیم.

ابعاد فاجعه حقوق بشر در یمن از منظر آمار

سازمان ملل متحد در اواسط سال گذشته اعلام کرد که بیش از 19 میلیون نفر در یمن از گرسنگی رنج می برند که بالاترین میزان گرسنگی از سال 2015، از زمان آغاز جنگ ائتلاف سعودی و محاصره یمن است.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش های شورای اسلامی که چندی پیش منتشر شد، هر 5 دقیقه یک کودک یمنی بر اثر تخریب مداوم زیرساخت های بهداشتی و درمانی جان خود را از دست می دهد.

موضوعی که تا حدودی مغفول مانده، آوارگی افراد بی گناه و بی دفاع در این کشور است. بر اساس آمار و گزارش های منتشر شده تا سال گذشته، کمتر از 4 میلیون نفر در این جنگ آواره شده اند که ممکن است نسبت به سال گذشته افزایش یافته باشد.

البته آوارگی یمنی ها تنها بخش کوچکی از این داستان غم انگیز است. بر اساس گزارش نیویورک تایمز، بر اساس پروژه هزینه جنگ دانشگاه براون، «جنگ های آمریکا از 11 سپتامبر 2001 حداقل 37 میلیون نفر را در افغانستان، عراق، پاکستان، یمن، سومالی، فیلیپین، لیبی و سوریه به اجبار آواره کرده است. “

نتیجه و چند راه حل

جنگ یمن که با حمله ائتلاف سعودی در سال 2015 آغاز شد، یکی از بزرگترین بحران های حقوق بشری را در جهان ایجاد کرده است. و از آنجایی که کشورهای عضو ائتلاف عربی به رهبری پادشاهی عربستان سعودی در عمل نشان داده اند که به حقوق بشر در داخل مرزهای خود اعتقادی ندارند، در عرصه بین المللی نیز خود را موظف به رعایت این اصل نمی دانند.

در حال حاضر یمن با چالش های اساسی حقوق بشری از جمله محاصره اقتصادی تحمیل شده توسط عربستان سعودی، قحطی گسترده، تخریب مراکز بهداشتی توسط جنگنده های ائتلاف سعودی، شیوع بیماری های واگیردار، تخریب مدارس و امکانات آموزشی و محرومیت مواجه است. دانشجویان آموزش و پرورش، فعالان رسانه ای بازداشت شده و شکنجه شده توسط نیروهای تحت حمایت امارات، دستگیری خودسرانه فعالان سیاسی و بازداشت آنها در زندان های مخفی توسط نیروهای سعودی و اماراتی، سوء استفاده از زنان و دختران آواره توسط گروه های سلفی، بازداشت مهاجران آفریقایی و تجاوز جنسی توسط انسان ها. قاچاقچیان و نیروهای پشتیبانی شده از امارات و غیره. او

این آمار و داستان ها در حالی از داخل یمن به دنیا مخابره می شود که چندین سازمان بین المللی حقوق بشر در رابطه با بحران یمن به دستور شورای حقوق بشر سازمان ملل فعالیت های حقوق بشری خود را به حالت تعلیق درآورده اند. علاوه بر این، خبرنگاران برای تهیه گزارش های دقیق و مستند با چالش های مختلفی از جمله بازداشت و شکنجه روبرو هستند.

از این رو، حملات مکرر ائتلاف سعودی به یمن در هشت سال گذشته نه تنها پایه های نظام بین الملل را که یکی از مصادیق بارز نقض حقوق بشر در جهان به شمار می رود، به چالش کشیده است و بر اساس پیش بینی ها، اگر این بحران همچنان ادامه دارد، تا سال 2030 تعداد تلفات مرزی از یک میلیون نفر خواهد گذشت.

با هدف خروج یمن از بحران، کارشناسان راهکارهای مختلفی از جمله برگزاری نشست ها و اجلاس های بین المللی در سطح رهبران، ارسال کمک های بشردوستانه و خدمات پزشکی و تولید فیلم های کوتاه برای جشنواره های بین المللی درباره وضعیت وخیم آن ارائه می کنند. زندگی می کند. حقوق بشر در یمن، فعال سازی دیپلماسی رسانه ای در سطح بین المللی و فعال سازی دیپلماسی پارلمانی به منظور نزدیک کردن مجالس سایر کشورها به یکدیگر.

اما راه حل موثرتری نیز به ذهن متبادر می شود که بسیاری در روزهای اخیر درباره توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط دیپلماتیک به آن فکر می کردند. پیش بینی می شود در این مدت دو ماهه تا از سرگیری روابط، گره بحران یمن به عنوان یکی از مهم ترین گره ها و اختلافات تهران و ریاض باز شود. را



منبع

تیم جهان محتوا

ما برای خلق محتوایی بدیع، جذاب، جامع و مفید تلاش می کنیم❤.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا